Dagens lögn

Tentan imorrn kommer gå finfint. Vilken tur att jag är så positiv. Jag har en framtid inom biomedicin, för det tycker jag är så himla kul. Speciellt det här med att arbeta på labb och hålla på med djur som fötts upp endast för att dö. Jag läser listor med preparat och njuter av att förstå hur alla verkningsmekanismer fungerar. Jag känner att det här är mitt sanna kall i livet!

:(

Dagens sanning: Allt går smått åt helvette hela tiden. Vad ska jag göra? Jag vill bara ha ett jobb som ger tillräckligt med pengar så att jag kan leva någorlunda bra och känna att jag är bra på det jag gör. Det gör jag inte nu. Men om jag byter linje, vad ska jag läsa då? Och ska jag verkligen kolla upp alernativen nu eller ens tänka på det nu?? Borde jag inte plugga till tentan imorrn ist? bajs bajs bajs.





Jobbintervju

Kom precis hem från en jobbintervju på Student Consulting. Det gick rätt bra tror jag. Vet inte varför, men var så jäkla glad innan jag ens kom dit. Kunde inte låta bli att le hela tiden. Ibland tror jag att andra tycker jag är konstig som går och ler för mig själv. Speciellt när jag går ensam på stan och sådär, då försöker jag ibland att inte le. Men det måste ju bara se ännu konstigare ut! Som tur är var kvinnan som intervjuade mig väldigt trevlig, så jag kunde fortsätta le stort och ändå känna mig normal haha.








och nu är de färglagda och glada


Bilder till sydafrika artikeln!

Jaa jag vet, jag borde tentaplugga istället för att rita, men jag fick liksom ett ryck! Såhär ser skisserna ut på några bilder jag funderar på att ha till min artikel om sydafrika och aids. Nästa möte med redaktionen är på söndag, då ska de färgläggas i datorn och lappas ihop med texten.
Kärlek! /Amanda

Vinterdagar

Tog en lång skön promenad med Bella ute i det vita. Så härligt med lite solljus. Vi lufsade runt lite i snön.

Jag fantiserade om hur snygg världen skulle bli om snön var rosa istället.



Vi lämnade spår efter oss...



...tittade på lite träd...



...och sen tror jag att Bella filosoferade lite om meningen med livet.



Sen kom jag hem och kollade på lite blommor som någon visst hade köpt...




Sen gjorde jag inbjudningskort till lillebrorsans födelsedagskalas, där de bl.a. ska få leka runt med jättesumodräkter på sig.



Kollade lite mer på blommorna i huset, fantastiskt intessant...mmm nja. Men man mår bra av att kolla lite blommor då och då! :)




Nu ska jag plugga till min tenta! Sen ikväll blir det FEST.

Kärlek!/ Amanda

Ringar av (fint?) skräp

Ståltråd. Gamla pärlor. Knappar. Glittersnodd. 50-öring. Det finns säkert andra ännu roligare grejor som ligger och skräpar som man kan använda också. Här är några av resultaten efter jag pysslat lite.



Mina Parfymer

Kom på att jag borde ha mina parfymer samlade på en bricka. Annars ligger de bara utspridda i mitt stökiga rum. Känns också trevligare att kolla på dem nu för att de känns lite mer värdefulla på något sätt. Vad mycket en bricka kan göra :p

Favoriten är helt klart Rosa Maya från Ren.

Happy cardio day


Till middag gjorde vi ugnspannkaka med jordgubbssylt, och tände små hjärt-ljus. 



Efter att jag tog bild på ljusen fick jag för mig att jag skulle springa runt och ta kort på allt som hade hjärtan på sig i hela huset!









Julia ställde tacksamt upp på att sprida kärlek dagen till ära!




näe nu börjar det bli tråkigt..


Inspiration

Hela dagen har jag haft afrika på hjärnan. Kollade upp lite bilder på nätet och kan verkligen se charmen med afrikansk hippiestil, även om det lätt kan bli lite pråligt.
Men måste erkänna att mina ögon blir trötta efter att ha glott på alla galna färger och mönster ett tag. Föredrar nog den något mer europeiska hippistilen. Den inger ett annat slags lugn med blommönster och jordiga färgtoner.

Få inte panik. Chilla

Oj vilken dag. Ingen energi kvar.
En del oro och en del tårar. Nu känner jag mest bara en avtrubbad känsla. Har skrivit färdigt en artikel om aids i sydafrika som raderades när datorkabeln åkte ur, en timme före deadline dessutom. Det gav ytterligare lite härlig panik. Som tur var samlade jag ihop mig, gjorde om skiten, och det ordnade till slut upp sig hyffsat iaf.

Alla dessa extrema svängningar i humöret kan inte vara bra för själen! Ser fram emot att bli en tedrickande pensionär, och ha mitt på det torra.

Så, planen är att jag ska på kortfilmsfestival på tisdag. Det betyder tyvärr att jag missar gospelkören, men det är det helt klart värt :) Nästa gång ska jag inte missa, lovar! Det var ju faktiskt väldigt kul att gå på och vår körledare är något av en svensk Mariah Carey. Körmänniskor är en väldigt glad och social skara människor. Bra umgänge för själen! Ooops, jag börjar inte låta kristen va? Allt jävla tjat om själen :)
Temat för kortfilmsfestivalen är "Kropp och själ", kom jag just på. Det är tema själen på hela det här inlägget helt enkelt.

För övrigt känner jag lite av en slags hatkärlek till min lugg just nu. Längtar efter tiden då man slapp tvätta en fettig lugg varje dag. Samtidigt så är det ju najs med lugg när den är nytvättad och plattad... men orka hålla på med sånt varje dag? Tvingas mer eller mindre att göra det nu.

En förut luggfri Amanda:


Och en nu desto luggigare Amanda:


Kärlek! /Amanda



Ren lycka

Åååå ibland händer det fantastiska saker! Idag hände det. Något jag väntat på och längtat efter SÅ MYCKET. Jag kan inte sluta le!
End of message...

Gospel, hallelujah!

Min storebrorsas tjej är med i en gospelkör i Helga trefaldighets kyrka, bredvid domkyrkan här i uppsala. Har bara träffat henne en gång, på julafton, men ska med henne och sjunga nu på tisdag! Det ska bli jävligt kul. Både för att jag får SJUNGA men också för att hon är så schysst och cool. Hon är typ... som jag? haha nerå. Men det är sjukt när man träffar någon och så känner man att man connectar direkt. Jag sa senare till min bror att hon är giftasmaterial. Han får tänka på saken :P

I typ en sekund tänkte jag först att det kanske är skumt att börja hänga med sin brorsas flickvän utan att han vet om det. Men jag släppte den tanken ganska snabbt, för egentligen, vad är det som är så jävla konstigt med det? Eller bryter jag mot någon slags outtalad social regel?

Iallafall, hoppas att det inte bara är en massa religiösa människor som är med i den där kören... inget fel med att vara religiös om man känner det behovet, men det skulle nog få mig att känna mig illa till mods att vara en del av en sån grupp. Att vara i en kyrka över huvud taget ger mig andningssvårigheter ibland! Typ som en tyngande känsla över bröstet. Vet inte varför, kanske är ilska jag känner för allt ont som skett i kyrkans namn genom historien? Nja, men snarare för att jag äcklas av hela konceptet. Rent hyckeri helt enkelt.

Som jag ser det var kyrkan förut en symbol för skuldbeläggning, manipulering och utnyttjande av människor, och är idag mest ett skämt. Det är bara för att dem kan vara vackra att se på som jag på något plan uppskattar deras excistens. Egentligen borde alla kyrkor klassas som kulturella monument och ägas av staten, inte ägas av ett kristet samfund. Men orka jiddra vidare om saken.



I gospelkören kör de tydligen utan texter, så nu ska jag lära mig tre sånger på två dagar!
Klicka på länkarna här nere för att lyssna på dem:

Hallelujah you're worthy

How I love the name

My life is in your hands


Oh Hallelujah and god bless!
:D
/Amanda

Sneakers <3

Har alltid velat ha ett par vita. Tyvärr är man fattig som gatan. Men som tur är har man en mamma som kände för att vara generös!! På villkoret att jag sydde om fyra par av hennes jeans. Said and done!
Så nu är dem MINA weheey :D De står just nu på torkning inne i tvättstugen eftersom jag nyss impregnerat dem. Fan va äcklig den lukten är, luktar som lösningsmedel (vilket det iof typ är).


Brorsans låttext

Jag hjälpte brorsan med att skriva en del på en av hans låtar när han hälsade på förut. Vet inte om han kommer göra något av den, men han har precis gjort en massa nya beats så vi får väl se vad framtiden bär. (Blir nog en blandning av rap och bakgrunds-sång i sådana fall.) Så här blev några av verserna:

 

I can't go on and just pretend

I cant forget you i cant forget you no no no no...

We used to be more than just friends

promised to love each other until the end oh oh...


I'm standing here hidden out in the rain

sunshine may come but its not the same

I want to call you but it scares me inside

I stay out in the dark where i can hide


I can't go on and just pretend

I cant forget you i cant forget you no no..

We used to be more than just friends

promised to love each other until the end oh oh..


I need to feel something light again

all i feel is anger and this evil pain

trying to connect with my inner soul

finding the courage to be free on my own

 

And so I try to let go...


En liten text.

Minns inte vad jag tänkte på när jag skrev den här, tror jag kände mig fångad mellan att ha väldigt starka känslor för någon och att inte vilja ha några känslor alls så att jag kunde bli fri. Den är från 2009.

 

This is not the way I do.

Crazy happiness, then I'm blue.

Sex, blood and emotional fears.

My life is nothing more than my cold black tears.

If you knew, what would you do.

If you want me I'm your fool.

Like a vampire, you can eat my love.

Shoot me shoot me I'm no good.

Save me save me, but only if you want to.

Perfect stranger, evil eyes.

I'm getting sucked into those black holes.

Could you be my savior in disguise?

Something's wrong, nobody's that good.

But I don't care if it's right or wrong.

I just need your love, I want it all the time.

Your salty kiss and heated bliss.

1000 burning candles for you and the fight,

while I stay in my black hole tonight.


Hår

Jag vill ha sånt här hår när jag vaknar. När jag går till skolan. När det regnar. När det blåser.

Vilka snygga jävla lockar! Men jag skulle aldrig orka hålla på att fixa, typiskt... :/
Bilden är tagen av Bruno Dayan som för övrigt är en grym fasionista fotograf.

Städar upp mitt rum och mitt liv

Har just fått bort alla kläder från mittt golv. Åå va det var skönt. Min hund hade börjat göra sig ett litet permanent bo bland högarna och då vet man att det är dags...

Satt uppe sent igår och började skriva på mitt reportage om Sydafrika som ska publiceras i studenttidningen synapsis. Det är fan jättekul att skriva! Mest kommer den handla om AIDS-epidemin men också lite om landet i allmänhet, politiska ledarna och landets framtidsutsikter. Har bara skrivit brödtexten än så länge. Men huvudrubriken blir nog något i stil med "Afrikas rikaste och sjukaste land- SYDAFRIKA- där politiken trotsar verkligheten". Tänker nog göra en liten illustration till också, men kan inte riktigt komma på hur den ska se ut. Gärna något symboliskt, typ expresidenten Mbeki som sitter med ögonbindel och en lång kö av människor som slingrar sig bort i väntan på mediciner. Lite svårt att beskriva bilden jag har i huvudet, men får ta och lägga upp en liten skiss sen när jag börjat på den :). OM den blir okej alltså, annars skiter jag i det haha.

Nu ska jag nog fortsätta skriva lite på den där artikeln, för senare ska jag hem till Hanna-panna och kolla film, MYS!

Och juste, jag har beslutat att skita i statistik tentan. Jag har inte ens dåligt samvete för det, typ det bästa beslutet jag tagit på länge! Ska fokusera på omtentan i neurologin som jag har om några veckor istället. Den här gången ska jag naila den jävla tentan!! I'm so on it.

Här är vad jag lyssnar på just nu:
http://www.youtube.com/watch?v=zI4D1QOLGuM

Kärlek :) /Amanda


Sjukt söt klänning, 50-tal

Wow, när man random googlar för att man är värsta tråknissen, så kommer man över så fina saker ibland. Den här klänningen är bara så retro. Skulle inte ha något emot att gifta mig i en sån.


Jag vet..

... att det är så typiskt jävla tjejigt att skriva dikter om kärlek. Men jag kan inte hjälpa det. Jag har ett överdrivet behov av penna och papper. Jag skriver något nästan varje dag. Var väl delvis därför jag startade den här bloggen också. Det känns som terapi, för jag har liksom ett överdrivet behov av att uttrycka mig. Måste sjunga jämt när jag är hemma (folk blir galna på mig) och jag är ganska fysisk av mig, gestikulerar och grimaserar när jag pratar och gillar att dramatisera saker. Men, enough said.
Såhär ser en liten text/dikt/sång/kalla-det-va-fan-du-vill om kärlek, som jag skrev igår kväll:

Mitt huvud drunknar
i tvångslika tankar
Fattade aldrig att jag kunde bli såhär plågad
Vill bara vara nära dig
men jag är ju en idiot
Hur ska jag klara mig
jag får aldrig något vettigt gjort
Sätter fingrarna i kläm, om och om igen
Orden bara fastnar
jag nästan gråter fast jag skrattar
situationen blir en pinsam ironi
liksom tanken att det nånsin skulle bli vi
men jag hoppas och jag tror
att kärleken inte just gick och dog

Den är verkligen inte nåt överdrivet genialiskt, men kändes najs att skriva av sig lite på ett tangentbord liksom! Det här ska jag lätt fortsätta med. Har så sjukt mycket kladdtexter i kollegieblock överallt i mitt rum...och nu har de äntligen ett syfte: Att hamna på bloggen! Weheeey =D

Just nu är jag SÅ inte kreativ

Ja, jag har typ en liten deppig fas i mitt liv och känner inte inspirationen skölja över mig. Idag är jag passiv. Men tack och lov har man dokumenterat sånt man har gjort så att man kan påminna sig själv om att man faktiskt har varit en sån där produktiv människa en gång i tiden iaf... åå kan inte någon inspirera mig? :) Jag vill börja göra sånt här igen:







(Men dem här bildern är typ två år gamla)

Hittade lite gamla bilder på min dator

Och fick bara lust att lägga upp några av dem så jag slipper tänka på slasken utanför mitt fönster. Längtar efter varma sommarluften!


Kärlekens 10 dygder

Läste i någon random tidning där det enligt en professor fanns 10 personlighetsdrag hos en eventuell partner som ökade chanserna för ett långvarigt förhållande. Dessa "dygder" var:
  • Snällhet
  • Mod
  • Optimism
  • Tolerans
  • Lojalitet
  • Flexibilitet
  • Humor
  • Ärlighet
  • Intelligens
  • Skönhet
Jag tycker det stämmer ganska så bra. Men jag undrar om dem menar ärlighet i alla lägen? Jag menar en vit lögn måste väl ändå vara nödvändig ibland? Och det där med snällhet... det är inte alltid bra att vara för snäll. Överdrivet snälla killar har en tendens till att vara lite mesiga, och då blir det ju nästan som att man trycker ner dem istället... :( Men man ska ju absolut inte vara dum såklart!
Intelligens känns givet, men man måste väl inte vara värsta IQ-barnet för att bli eftertraktad? Personligen gillar jag att vara den smarta, ibland :P Tolerans är väldigt bra, men man måste ändå ha en gräns så att folk vet sin plats lite grann. Vissa saker är helt enkelt inte okej och då är det inte läge att vara tolerant!

För övrigt läste jag en sjukt intressant artikel om vad som händer med hjärnan och kroppens hormoner när man är nykär. Länkar den här så kan ni läsa själva!

Välkommen till min värld!

Hej hej heeej. Välkommen till min nya lekplats! ♥ Om du gillar musik, bild, dikter och drömmar så har du kommit ganska rätt.

Jag är från Lidingö, men flyttade till Knivsta när jag var 7 år och bor här än idag. Pluggar Kandidat i Biomedicin på uppsala universitet men är sugen på att byta riktning. Kanske. Så mycket man vill göra ju!!

Mitt halvt sydafrikanska ursprung är inget jag tänker jättemycket på, men när jag hör sköna afrikanska toner  känner jag ändå hur jag gärna drar fram den där afrikanska flaggan ur garderoben och dansar lite runt min imaginära lägereld.


Säj hej till Miriam Makebi:

 

http://www.youtube.com/watch?v=FP6CdNVzjC8&feature=BF&list=FLGwnA-JLK5Ds&index=1

 

Och vill man bara inte kunna rumphoppa som dem här snubbarna gör 1.30 min in klippet? I DO!

 

http://www.youtube.com/watch?v=fkie_qowXW0&feature=BF&list=FLGwnA-JLK5Ds&index=8

 

Jag gillar organiserat kaos. I måttliga mängder såklart. Hellst både på mitt golv, tak och väggar.

 

 

Har tenta i Statistik och Biometri på lördag... det känns inte särskilt stabilt. Den här kursen har ärligt talat gett mig huvudvärk ända sen den började. Och ändå har jag glidit mig igenom den rätt oambitiöst so far.. nä. Nu ska jag plugga ett tag tills jag får lite psykbryt och sen ska jag övertala mig själv att ens göra den där värdelösa tentan. För övrigt är jag inte så bitter som jag låter, min värld är full av kärleeek. Men det hjälper inte för att få godkända tentor.. :(

 

Men liksom, känner lite att va fan, bara för att jag har en jobbig period just nu betyder inte det att jag inte kan göra någon annans dag bra? Hatar människor som surar och är allmänt negativa. De tar bara energi. Så sluta sura och sprid positiva vibbar istället! Lyssna på mig som är gammal som vis. Och ja, jag säjer det delvis till mig själv.

 

Go natt råå alla datanerdz. Kärlek!

/Amanda


RSS 2.0