Grönt är skönt. Brunt är brunt.

Funderar på linser. Gröna ska dem va... GRÖNA

Sommar

Jasminblom och syrener som doftar, smultron, isdrinkar, Midsommer murders på TV, fiskmåsar, åka båt, bada, tvätta håret i sjön, ligga i hängmattan och läsa en roman, picknick och utflykter, myggor, låten "sommar sommar", plocka blommor, solbrända axlar, fräkniga kinder, gitarrspel vid lägerelden, små spontana resor, dans och fest. DET är sommar för mig. För att sommar är bland det bästa jag vet kommer här några av sommarens första pics från mitt neighburhood aka ute på vischan.

Skjut inte vargarna

Något av barnen som bor på min gata har varit kreativ och gjort en massa teckningar som hon/han satt upp på stolpar och träd där vi bor. Det bor väldigt många jägare ute i vårat område, så det var en härlig liten protest tycker jag :) Även om jag själv tycker att jakt många gånger är nödvändig. Det känns befriande att en unge gör sin röst hörd, och nu är min avsikt att sprida denna lilla röst vidare... Jag hade tur som knäppte korten igår, för idag var det någon (antagligen jägare) som rivit ner alla bilder.

"Cool stuff"

Så heter mappen på min dator där jag sparar bilder av sånt som jag känner inspirerar mig, om jag råkar stöta på coola grejer på nätet.
Grym idé att smycka sina hörluresladdar med pärlor!
Gillar att man slår in böcker med grovt papper som man skissat fina motiv på.
Gillar att folk utforskar alternativa boenden! Nu vet jag inte om någon bor i den här kojan på riktigt, men det ser mysigt ut.
Simpel och klockren street logo. Jag vill också.

Alltså... varför ska det va så svårt att sova för??!

Får väl ta och sitta uppe sent med pennan suck..
-

Andrahandsfynd

I Knivsta finns något som heter Varuförmedlingen. Jag älskar ätt gå dit! Hittar bland annat ibland snygga ramar till tavlor när jag är där. Sist jag besökte den lilla andrahandsaffären köpte jag den här kudden för 15 kr. Den är från 70-talets Indiska, när butikskedjan för första gången introducerade hemtextilier i sortimentet.

Bästa fynden gör man på en gammal vind

Och jag är så lycklig att vi har en gammal vind i vårat hus! Rotade runt och hittade många potentiella make-over projekt. Mammas och mormors gamla kläder, ett gammalt spegelskåp som jag gjorde när jag var liten, en skitcool läderväska och en massa töntiga jeans som ska bli coola :)
-
"Spegelskåpet" fick kläs in i lite inslagspapper från Marimekko
-
En helt underbar väska som mamma hade när hon pluggade på universitetet. Jag tänker att jag måste föra traditionen vidare...!
-
Det här var från början ett par gigantiska shorts med fula och snygga tygpartier. Typiskt sent 80-tal/tidigt 90-tal. Nu är det istället en tubtop med bara de snygga tygpartierna.
-
En av mammas gamla skjortor som var stor som ett tält. Den blev lite konstig under armarna när jag sydde in den, men det kanske blir bättre när man stryker den :)
-
En ganska gullig tröja med rosettmotiv nertill.Den var väldigt vid runt magen, så den fick tas in lite runt nedre midjan för en snyggare passform.
-
Gammelmormors gamla sommartopp var redan vacker, men kände verkligen att kragen skulle bort och att ärmarna skulle smalas av. Annars blir det så tantigt och fånigt...
(Före)

(Efter)


Den hät T-shirten vet jag inte vad jag ska göra med än... för prålig för att ha på sig (för mig iaf), men skulle bli en snygg tavla eller nåt kanske?? Jag gillar motivet.


Den här extremt fula jeanskjolen ska styckas och bli en jeansklänning inom en snar framtid. Vet inte alls hur jag ska börja... men det kan ju inte bli värre liksom!


De här jeansen borde jag verkligen ha tagit kort på INNAN jag sydde om dem... För de var verkligen grabbiga och stora i grenen haha, vilket inte är så konstigt eftersomd det är brorsans gamla jeans. Såg lustigt ut när man provade dem :P Nu sitter de mycket bättre! Yeey.






Ladystar!

En av mina bästa vänner heter Ladystar, hon är hård och vass och snabb... haha nä nu ska jag lägga av. Min symaskin är inte så jävla bra ens. Men den duger till ganska mycket! Idag hade jag helt plötsligt en massa ledig tid som jag inte hade tänkt mig så det blev en del pyssel. Sitter som en besatt psyksjuk person helt inne i min egen värld haha. Missar allt solsken utomhus, men det blir lätt så... det är ju så kul, och sen måste man ju bli klar med det man börjar på! :)

RSS 2.0